Bakan Avcı okul üzümü dağıttı  
Bakan Avcı okul üzümü dağıttı

Bakan Avcı okul üzümü dağıttı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Okul Üzümü Dağıtım Programı’na katıldı.

Bakan Avcı okul üzümü dağıttı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Pursaklar Saray İlköğretim Okulunda; Millî Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü Okul Üzümü Dağıtım Programı’na katıldı. 

Bakan Avcı,  okul üzümü programının gelecek yıl, fındık, ceviz gibi takviyelerle süreceğini, 6 milyonu aşkın çocuğun bu programdan yararlanacağını belirterek,  “Şimdiden hayırlı uğurlu olsun, şifa olsun”  dedi. 

Programda kısa bir konuşma yapacağını hatırlatan Bakan Avcı, “Böylece biz Doktor Emin Acar Hocamızın 40 yıldan beri yapın- yapın, yapalım dediği bir projeyi bugün hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sayın Başbakanımıza,  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımıza, Sağlık Bakanlığımıza ve MEB çalışanlarına, öğretmenlerimize, müdürlerimize, il milli eğitim müdürlerimize bu programın yürütülmesindeki  katkıları nedeniyle çok teşekkür ediyorum.  

Program sonrası 2. sınıfları gezerek öğrencilere kendi elleriyle üzüm dağıtan Bakan Avcı, üzümü kendisi de tattı. Üzüm dağıttığı öğrencilerle sohbet eden Bakan Avcı, “Üçüncü sınıfa geçtiğiniz zaman bunların içinde aynı zamanda fındık ve ceviz de olacak, beraber daha da güzel olur. İnşallah yetiştirebilirsek gelecek yıl çekirdekli siyah üzüm dağıtmak istiyoruz. Çünkü o çekirdekler antioksidan etkisi var. Böylece daha zengin paketlerimiz olacak. Kademeli olarak fındıkla cevizle devam edeceğiz. Böylece abur cubur yemeyeceğiz”  diye konuştu.

Diyabet hastası çocuklarla ilgili bir soru üzerine Bakan Avcı, “Onlarla ilgili velilerden izin kâğıdı alıyoruz. Alamayacak çocuklarımızı biliyoruz onlara vermiyoruz” dedi. Bakan Avcı, daha sonra öğretmenlerle bir araya gelerek bir sure sohbet etti.

Öğretmen ve velilerle tek tek el sıkışan Bakan Avcı, öğrencilerle de fotoğraf çektirdi.

Okullarda Salı ve Perşembe günleri dağıtılacak üzüm sayesinde öğrencilerin sağlıklı gıdalarla beslenmesi hedeflenirken, üzüm dağıtımı ülke genelinde 64 lojistik noktada yapılarak her öğrenciye 25 gramlık paketler verilecek. Öğrencilerin 4 defa yararlanacağı program sonunda 24 milyon paket, 600 ton kuru üzüm dağıtılacak. Maliyeti 7 milyon lira olan üzüm dağıtımı okullar tatile girinceye kadar devam edecek. 

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.