Bakan Avcı, Ürdün Eğitim Bakanı Muhammed Teneybet ile bir araya geldi  
Bakan Avcı, Ürdün Eğitim Bakanı Muhammed Teneybet ile bir araya geldi

Bakan Avcı, Ürdün Eğitim Bakanı Muhammed Teneybet ile bir araya geldi

“Ürdün´ün Arapça eğitiminde öne çıktığını biliyoruz ve öğrencilerimizin Arapçalarını geliştirmek için Ürdün´ü tercih etmelerini istiyoruz“

Bakan Avcı, Ürdün Eğitim Bakanı Muhammed Teneybet ile bir araya geldi

Eğitim Bakanı Teneybet görüşmede, ülkesinin eğitim sitemine dair bilgi vererek, Ürdün´deki öğrenci, okul ve öğretmen istatistiklerini, karşılaştıkları zorlukları ve hedeflerini aktardı. 

Ülkede akademik eğitim alan öğrencilerin sayısının yüzde 86 olduğunu ifade eden Teneybet, eğitimi geliştirme programını Bakan  Avcı ve beraberindeki heyetle paylaştı.

Teneybet, "Türkiye´nin bölgede eğitim alanında da iyi bir itibara sahip olduğunu" söyleyerek, Türkiye ile karşılıklı öğretmen paylaşımı ve ortak konferanslar düzenleyerek bilgi alışverişi yapmayı arzu ettiklerini dile getirdi. 

 

Eğitimde iş birliği

Bakanı Avcı, sorunların pek çoğunun benzerlik gösterdiğini kaydederek, "Öncelikler değişse de dünyanın birçok yerinde benzer sorunlar yaşanıyor ve sorunlarınızı çözmede başarılar diliyorum" dedi.

Bakan Avcı, "Kardeş ülke olarak, karşılıklı tecrübelerimizi paylaşmaya hazırız. Bugün Başbakanı ziyaretimde de söyledim, ilkokuldan üniversiteye kadar işbirliği potansiyelimiz var. Özellikle yüksek öğrenimle ilgili konularda çalışmalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı.

Eğitim alanında yaptıkları ve yapacakları projeler olduğunu anlatan Bakan Avcı, Kartal ve Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Liseleri öğrencilerinin Ürdün´de Arapça eğitimi gördüklerini belirterek, "Ürdün´ün Arapça eğitiminde öne çıktığını biliyoruz ve öğrencilerimizin Arapçalarını geliştirmek için Ürdün´ü tercih etmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bakan Avcı, mesleki eğitimde iş birliğinin iki ülke arasındaki eğitim anlaşmasının parçası olduğunu hatırlatarak, iş birliğine hazır olduklarını dile getirdi.

Görüşmenin sonunda Bakan Avcı, Teneybet ile birlikte öğrencilerin yaptığı sanatsal çalışmaların bulunduğu sergiyi gezdi. 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.