Bakan Yılmaz: Bir nesil yetiştirmek bir medeniyet inşa etmektir  
Bakan Yılmaz: Bir nesil yetiştirmek bir medeniyet inşa etmektir

Bakan Yılmaz: Bir nesil yetiştirmek bir medeniyet inşa etmektir

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Eğitimde de fırsat eşitliğini sağlayacağız. İstanbul’daki öğrenci hangi imkanlara sahipse inşallah Sivas, Hakkari ve Kars’taki öğrencimiz de aynı haklara, altyapıya sahip olacaktır. Bir nesil yetiştirmek bir medeniyet inşa etmektir. İnşallah Türkiye’nin yarını daha da parlak olacaktır.“ dedi.

Bakan Yılmaz: Bir nesil yetiştirmek bir medeniyet inşa etmektir

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Ahmet Turan Gazi Organize Sanayi Bölgesi Mahallesi´ndeki ASELSAN Hassas Optik Üretim Tesisi´nin açılışını yaptı. 

 

"İnşallah Türkiye’nin yarını daha da parlak olacaktır"

Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye´nin gelişmesi, güçlenmesi gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Güçlenmenin, gelişmenin temelinde de eğitim var. Eğitimde de fırsat eşitliğini sağlayacağız. İstanbul’daki öğrenci hangi haklara, imkanlara sahipse inşallah Sivas, Hakkari, Ardahan ve Kars’taki öğrencimiz de aynı haklara, imtiyazlara, altyapıya sahip olacaktır. Bir nesil yetiştirmek bir medeniyet inşa etmektir. İnşallah Türkiye’nin yarını daha da parlak olacaktır. 250 bin yeni derslik yaptık 542 bin yeni öğretmen atadık. Öğretmen sayımız yaklaşık 900 binin üstünde ama bizim dönemde atanan öğretmen sayısı 542 bin. Önümüzdeki dönemde inşallah hem altyapıyı iyileştireceğiz hem de öğretmenlerimize ömür boyu bir öğretmen akademisi kurarak eğitimini sağlayacağız. Öğretmen kaliteli olursa ürünü de öğrencisi de kaliteli olur. Biz buna inanıyoruz, dolayısıyla yarınımızdan umutluyuz."

 

Bakan Yılmaz, Sivas´ta ASELSAN´ın açılışının gerçekleştirildiğine de değinerek, Türkiye´nin zor bir dönemden geçmesine rağmen normal yaşantının ihmal edilmediğini vurguladı. Bakan Yılmaz, katma değeri çok yüksek ve bilgiye dayalı ürün üretilecek bir tesisin açılışının gerçekleştirildiğini belirterek, bu fabrikanın ileride optik alanda kümelenmeyi Sivas´ta sağlayacağını söyledi.

 

Bakan Yılmaz, bisiklet dağıttı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, daha sonra, "Toplumda Fiziksel Aktivitenin Artırılması Projesi" kapsamında, Buruciye Medresesi bahçesinde İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Millî Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen bisiklet teslim törenine katıldı. Bakan Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, sağlığın önemine değinerek, obezitenin diyabete ve başka birçok hastalığa yol açtığını söyledi. Obezitenin hem Sağlık Bakanlığını hem hastaneleri hem de toplumun büyük enerjisini, kaynaklarını israf ettiğini aktaran Yılmaz, "Aslında bakınca biz eski değerlerimizi kaybettik, önemsemedik. Normalde bizim değerlerimizde az uyumak, az yemek, az konuşmak var. Eğer bu üçünü az yapsaydık şimdi çok daha sağlıklı bir toplum olurduk. Sağlık harcamalarımız çok daha az olurdu." diye konuştu.

 

"Sağlıklı bir toplum güçlü bir toplum demektir"

Bakan Yılmaz, insanların sağlık için yürümesi gerektiğine dikkati çekerek, "Yürümekten güzel spor yok. Dolayısıyla gün içerisindeki 24 saatin 1 saatini mutlaka ama mutlaka yürüyüşe ayırmamız lazım." dedi. Bisiklet yollarına önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti: "Bisiklete binenlerin mutlaka kaskı olacak, kurallara uyacak. Bugün bisiklet dağıtacağımız kardeşlerimize kazasız belasız uzun ömürler diliyorum. Sivaslı kardeşlerimiz inşallah hem yürüyecek hem de okuyacak. İşte biz o zaman yürürsek sağlıklı bir toplum elde ederiz. Sağlıklı bir toplum güçlü bir toplum demektir. Sağlığını kaybeden bir toplumun güçlü olabilmesi mümkün değil. Bu coğrafyada güçlü olabilmen için askerin güçlü olacak, silahlı kuvvetlerine savunma sanayisinin bütün ürünlerini temin edeceksin ama oradaki Mehmetçiğin de sağlıklı olması lazım. O sağlıklı olacak ki tankını, topunu gemini, uçağını kullanabilsin. Dolayısıyla her şeyin başı sağlık diyoruz." Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ve diğer protokol üyeleri 407 bisikleti öğrencilere dağıtıldı.

 

Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra Öğretmenevi´nde aday öğretmenlerle bir araya geldi. Bakan Yılmaz, burada öğretmenlerle bir süre sohbet ederek, "Siz kendinizi iyi yetiştirirseniz Türkiye´nin önü açık." dedi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.