Öğrenciler AB´yi öğreniyor  
Öğrenciler AB´yi öğreniyor

Öğrenciler AB´yi öğreniyor

Millî Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, 81 ilde öğrencilerin Avrupa Birliği değerlerini öğrenmeleri amacıyla bir proje başlattı.  

Öğrenciler AB´yi öğreniyor

MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, “Bana AB’yi Anlat” konulu resim, slogan ve kısa öykü yarışması şeklinde üç kategoride öğrencilere yönelik yarışmalar başlattı.  Ayrıca “AB’yi Öğreniyorum” bilgi yarışmasıyla da öğrencilerin Avrupa Birliği değerlerini öğrenmeleri teşvik ediliyor.  

 

Öğrenciler AB değerlerini öğreniyor

MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre; Türkiye ile Avrupa Birliğinin mali işbirliği kapsamında 2011 yılı IPA-I programından finanse edilen ve Millî Eğitim Bakanlığının faydalanıcısı olduğu TR2011/0136.06-01/001 numaralı Öğrenciler Avrupa Birliğini Öğreniyor Projesi, 26 Aralık 2014 tarihinde AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü bünyesinde uygulanıyor. Duyuruda projenin 24 ay süreceği ifade ediliyor. 

Yapılan duyuruda; amacın, "10-18 yaş aralığında bulunan öğrencilerin Avrupa Birliği’nin değerleri, politikaları ve temel haklara yönelik uygulamaları konusundaki bilgi düzeyini eğitim faaliyetleri yolu ile artırmak" olduğu belirtiliyor.

 

Yarışma tüm illerde yapılacak

Bu kapsamda, "Bana AB´yi Anlat" resim yarışmasına 81 ilde yer alan  tüm ortaokulların 7. sınıf öğrencileri;

"Bana AB´yi Anlat" slogan yarışmasına tüm ortaokulların 8. sınıf öğrencileri;

"Bana AB´yi Anlat" kısa öykü yarışmasına tüm liselerin 9. sınıf öğrencileri katılabilecek.

“AB’yi Öğreniyorum” bilgi yarışması ise 21 pilot ilde (Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Van) yer alan liselerin 10. sınıf öğrencilerine açık olacak.   

 

Dereceye girenlere AB gezisi

İl yarışmasında dereceye giren birinciler Ankara’da düzenlenecek Ödül Töreni’ne davet edilecek ve Türkiye çapında dereceye giren ilk 3 yarışmacı daha sonra belirlenecek bir Avrupa Birliği ülkesine çalışma gezisine gidecek.Söz konusu yarışmalara dair kategorilere göre ayrı ayrı hazırlanmış yönergeler, ilgili belgeler, duyurulara ve ayrıntılı bilgiye, projenin abyiogren.meb.gov.tr adresininyanı sıra Bakanlığın  www.meb.gov.tr,  abdigm.meb.gov.tr adreslerinden ulaşılabilir. 

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.